MAS Antwerpen

  • 1 december 2016

In het MAS | Museum aan de Stroom maakt u kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen. Gebruik al uw zintuigen om het rijke verleden van de stad, de stroom, de haven en de wereld te ontdekken. Geniet van het adembenemende uitzicht op de stad en laat je verrassen door de vele grote en kleine details van deze architecturale parel.

Het museum
Antwerpen is een stad aan een stroom met een haven. Dat zorgt al eeuwen voor ontmoeting en uitwisseling. Het MAS verzamelt de sporen van die uitwisseling en vertelt er nieuwe verhalen mee. Over de stad, de stroom en de haven. Over de wereld in al zijn verscheidenheid. Over de verbondenheid van Antwerpen met de wereld. Maak kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen.

Het gebouw
Het MAS straalt water uit. Dat merkt u van zodra u het museum nadert. Het golvende glas, de weerspiegeling in het water en vanop het dak ziet u hoe de Schelde de stad met de wereld verbindt. Het is ook een reusachtig hedendaags pakhuis, geïnspireerd op de 19de-eeuwse pakhuizen die typisch zijn voor de wijk. Een wandelboulevard leidt u omhoog langs alle museumzalen. Onderweg ontdekt u het reusachtige Tuymans-mozaïek op het museumplein. Helemaal aan de top wacht u een adembenemend panorama over Antwerpen.

Vele ontmoetingen
Het MAS is dé plek waar stad en wereld elkaar ontmoeten. Als stad aan een stroom lokt Antwerpen al eeuwenlang mensen van over de hele wereld. Doorheen de eeuwen ontmoetten mensen elkaar en werden ideeën en goederen uitgewisseld. De sporen daarvan zijn verzameld in het MAS. Ook vandaag staat het MAS garant voor verrassende ontmoetingen, tussen mensen, objecten en verhalen. De plek is een magneet voor bezoekers uit alle hoeken van de wereld.

Bron: Website Het Mas