Blog

Vlieland…..alweer!?

  • 25 augustus 2014

“Ga je alweer naar Vlieland?!”

“Wat, alweer?!”

“Saai!”

“Wat moet je daar doen, er is toch niks?!”

“Steeds een andere vakantiebestemming is echt veel leuker”

Bovenstaande is een kleine opsomming van reactie’s die ik krijg nadat ik verteld heb dat ik de zomervakantie doorbreng op Vlieland. Inderdaad, ik maak er de laatste jaren een gewoonte van om in de zomerperiode (en als het aan mij ligt ook in de winter of voorjaar) een paar weken op dit prachtige Waddeneiland te verblijven.  Tijdens de anderhalf uur durende overtocht van Harlingen naar Oost-Vlieland met de MS Vlieland begint het eerste genieten al, een vergezicht over de Waddenzee trekt langzaam aan je voorbij. En elke keer als ik na aankomst in Oost-Vlieland van de boot af stap voelt het voor mij weer als thuiskomen. Je bent echt even weg van het drukke gedoe van de vasteland ook al is dat hemelsbreed maar 26 km verwijderd. Wandelen is de hoofdactiviteit, dagelijks stappen we (vrouwlief en ik) 15 tot 20 km. Vele uren wandelen we vrijwel zonder andere mensen tegen te komen (op een paar medegenieters na) onderwijl samen genietend van de omgeving (Waddenzee, bos, duin, strand, vogels, zeehondjes, schelpjes, bootjes, geur, zilte lucht, wind: zo kan ik een A4-tje vullen). En voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor de reactie’s waarmee ik dit blog aan ving wordt het nu nóg tenenkrommender….we lopen een aantal wandelroutes meerdere malen, saai hè? Nee zeg ik dan, voornamelijk door de eb / vloed werking en weersinvloeden ziet het er iedere keer weer anders uit. Ook al loop je tienmaal over hetzelfde stukje Noordzee strand, je loopt tienmaal door een ander landschap…. “dakannie!” Hoor ik nu al een paar mensen kraaien. Het is echt zo…en ik heb niet de behoefte het verder uit te leggen. Vlieland is en blijft voorlopig mijn favoriete vakantiebestemming, een omgeving van rust.

Mijn advies voor al die mensen die denken dat een regelmatig bezoek aan Vlieland niet leuk is: Ga vooral niet naar Vlieland! Voor je eigen en vooral mijn bestwil, niet doen!

Vriendelijke groet, Uw Vlieland Fan, Hans

PS: Voor de goede orde, ik krijg natuurlijk ook positieve reactie’s. En voor deze groep geldt, ga naar Vlieland. Dat is echt goed voor je!