Blog

Singapore – Sumatra – Singapore

  • 8 juli 2014

Het is alweer 9 weken geleden dat we in het vliegtuig naar Singapore stapten. Op de koffie bij onze vriendjes J & P zoals Emmy en ik dat gekscherend tegen elkaar zeggen. Het lijkt een flinke stap terug in de tijd. Gelukkig voelt het alsof we er gisteren nog waren. Bijzonder hebben we het ervaren om onze vrienden in een hele andere omgeving te mogen ontmoeten. Gezellig en waardevol was het verblijf. Na een paar dagen Singapore zijn we doorgereisd naar Sumatra voor een rondreis van Medan naar Padang. We zochten contrasten, we vonden contrasten. Van de moderne metropool Singapore naar het arme maar prachtige Sumatra. Regelmatig borrelde de volgende gedachte bij me op ‘jeetje, dat ik hier mag zijn’. Het regenwoud, het warme broeierige klimaat (heerlijk!), de lokale mensen en de groene rijstvelden hebben een diepe indruk op ons achter gelaten. Leerzaam is het om te zien hoe mensen hier leven en over het algemeen met weinig tevreden zijn. Ik zou een paar schermen vol kunnen typen, maar dat ga ik niet doen. Dit is tenslotte een foto website. Maar ik sluit niet uit dat ik de komende weken nog wat tekst toevoeg. We zijn een mooie ervaring rijker die we goed in ons rugzakje bewaren en koesteren.

Een kleine impressie….