Blog

Je eerste communie

  • 16 mei 2015

Uit de ene opdracht volgt vaak een andere, bij mij werkt het inderdaad zo. Zo ook deze keer, na het maken van een reportage tijdens een sinterklaasmiddag kreeg ik de vraag of ik interesse had in het fotograferen van een communiekantje. ‘Dat is wel heel wat anders dan wat jij normaal doet Hans’, zeg ik tegen mezelf. Ik moest er even over nadenken. Dat het echt iets anders is, is niet helemaal waar. In het afgelopen half jaar heb ik een aantal portretten mogen maken, deze heb ik om privacy redenen nooit op mijn website willen of mogen plaatsen. Het grote verschil bij deze aanvraag was dat het het fotograferen van kinderen betrof. Daar had ik nauwelijks ervaring mee (heb zelf geen kroost). Ik heb de opdracht aangenomen en ik kan geen andere conclusie trekken dan dat het ontzettend leuk was en eervol om te doen.

Zaterdagmiddag afgesproken bij de prachtige tuin van de familie Tielens in Hoeven. Een leuk gezelschap: Romy en haar zusje Gina vergezeld door de ouders en oma (Omie!).  Na een klein regenbuitje zijn we meteen aan de slag gegaan. Wat een feest! Een kleine impressie van de middag…

Vandaag deed Romy haar eerste communie.