Blog

IJskristallen…..een kleine bling bling wereld

  • 23 februari 2018

Vanochtend ben ik zonder speciaal fotografie doel vertrokken richting Landgoed Wouwse Plantage. Nou ja, ik had één doel en dat was van het frisse en gezonde winterweer genieten. Dat is gelukt. Verder hoopte ik op mooie licht momenten in de lange lanen, een krokusje hier of daar en/of aangroeiende rijp.

Helaas was de lucht te droog en er stond een windje. Er was te weinig vocht in de lucht aanwezig voor het weergeven fraaie lichtstralen tussen de bomen. Ook geen krokussen gezien (die groeien daar gewoon niet) en er was nauwelijks rijp gevormd. Op weg terug naar de auto kwam ik in de schaduw toch nog een paar planten tegen met een beetje rijp op de blaadjes. Dus op de knieën, macro objectief in de aanslag en fotograferen. Bijzonder hoe de natuur dat toch doet, het laten ontstaan van allerlei kristalleine structuren.

Elk seizoen is wat mij betreft geschikt voor macro fotografie. Dus ook de winter.