Blog

Herfst!

  • 5 november 2017

Na een paar prachtige nazomer dagen is het nu dan toch echt zover. De dagen worden korter en de temperatuur begint te dalen. De tijd van stevige stoofpotten is aangebroken.

De winter mag wat mij betreft zo snel mogelijk voorbij zijn. Maar de tijd voorafgaand op de winter, de herfst, heeft echt een paar fijne genietmomenten…….bonte kleuren en paddenstoelen.

Vrijdag en zaterdag heb ik weer eens als een klein kind buiten gespeeld, althans zo voelde dat. Bewapend met camera op jacht naar mooie dingen die in deze tijd van het jaar in het bos te vinden zijn. Als je daar dan op je buik liggend op de grond ligt te fotograferen resulteert dat wel eens in hilarische momenten. Zoals die keer dat iemand op veilige afstand naar me riep “leeft u nog?”, “gaat het wel goed met u?”. Of een jonge trimster die alleen mijn benen zag liggen en daar enorm van schrok en gillend terug rende. Gelukkig heb ik haar toch op haar gemak weten te stellen en uitgelegd waar ik mee bezig was. Nadat ik haar de foto’s had laten zien ontstond een leuk gesprek over fotografie. Helaas, geen grappige momenten deze keer.

Maar genieten was het wel! Voor grote hoeveelheden paddenstoelen was ik eigenlijk net te laat, het paddenstoelen hoogseizoen is al voorbij.