Blog

Foto op……..Hout!

  • 11 januari 2015

Hout in huis is op dit moment een modetrend. Regelmatig krijg ik de vraag of ik ervaring heb met het afdrukken van een foto op hout. Die vraag moest ik altijd heel eerlijk met “nee” beantwoorden…….tot vandaag. Om het zelf eens te bekijken heb ik bij www.fotoophout.nl een klein werkje van 30 x 40 besteld, een foto op vurenhout. Het bestellen gaat niet anders dan het plaatsen van een bestelling voor b.v. een canvas, fotoboek of online foto’s afdrukken bij een fotowinkel. Je doorloopt intuïtief het bestelproces, elke stap van productkeuze, uploaden foto en betalen wordt duidelijk uitgelegd. Waar je rekening mee moet houden is de oriëntatie van de plankjes. Kies je voor horizontale of verticale plankjes. Let op: tussen de plankjes onderling zit een kleine tussenruimte van 2 millimeter, deze kiertjes kunnen het beeld enigszins verstoren. De posities van de tussenruimtes worden duidelijk middels een voorbeeldweergave weergegeven gedurende het bestelproces. Kijk goed uit bij portretten dat de ogen niet op de kieren  geprint worden. Omdat ik een natuurgetrouwe kleurweergave belangrijk vind heb ik gekozen voor een behandeling met Whitewash bij Fotoophout.nl. Na het plaatsen van de bestelling word je met een mailtje op de hoogte gesteld van iedere statuswijziging van de geplaatste order (orderbevestiging, in productie, verzending met track & trace code).  Ik vind dat prettig, het geeft mij het idee dat er aan de bestelling gewerkt wordt.

Het product werd geleverd in een stevige kartonnen verpakking. Na het uitpakken merk je al snel dat je iets stevigs in handen hebt. Maar de belangrijkste vraag voor mij was, hoe ziet de foto er uit…. Ik kan niet anders zeggen dan: keurig! Hout is een natuurproduct, dus er zijn wat oneffenheden door nerven en noesten zichtbaar. Logisch want ik bestelde immers niet voor niets een werk met een houten uitstraling. Deze natuurlijke defecten hebben geen negatieve invloed op de beeldkwaliteit, de print staat er netjes op. De scherpte is goed. De kleurweergave is uitstekend!

Eén klein puntje van kritiek, het bijgeleverde ophangsysteem was niet perfect. Het beugeltje moet met twee schroefjes aan de achterzijde van het product gemonteerd worden. Helaas was aan één kant de opening voor het schroefje niet uitgestanst. Dit gaf wat ongemak. Maar met een klein boortje was dit alsnog snel voor elkaar.

Conclusie: Prima product!

Voor meer informatie over dit product: FotoOpHout dit is een dochteronderneming van CanvasCompany.