Blog

Foto op Aluminium

  • 16 december 2016

Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om foto’s op verschillende ondergronden af te laten drukken. Ik vind het leuk en interessant om deze markt te verkennen. Deze keer heb ik een foto af laten drukken op aluminium. Dit heb ik laten doen bij fotoopaluminium.nl.

De bestelprocedure is duidelijk. Je kan kiezen voor het uploaden van een foto vanaf je computer, smartphone of tablet. Meteen uploaden vanuit Facebook en Instagram is ook mogelijk. Na het verzenden van een foto vanaf de PC kan je meteen door met het verder personaliseren van je afdruk. De volgende keuzemogelijkheden worden via een overzichtelijk menu aangeboden:

  • Uitsnede: liggend of staand
  • Aluminiumsoort: geborsteld of wit (de verschillen worden via de volgende link uitgelegd: link )
  • Maat

Nadat je je product naar eigen wens hebt aangepast krijg je de mogelijkheid om een ophangsysteem à €4,95 (plaatje met plakstrip, afstandhouders, een schroef en een plug) te bestellen. Ook bestaat de mogelijkheid om tegen meerprijs extra fotobewerkingen (collage, kleuraccent en pop-art) op je foto toe te passen. Van de extra nabewerkingen heb ik geen gebruik gemaakt.

Op 5 december heb ik de print bij www.fotoopaluminium.nl besteld en drie dagen later stond de pakketbezorger al voor de deur.

De print ziet er goed uit, het beoordelen van kleur is lastig. Ik heb de foto af laten drukken op geborsteld aluminium. De kijkhoek en lichtinval hebben een grote invloed op de kleurintensiteit. Geplaatst in het volle licht ziet de print er strak, fris en sprankelend uit. Op een donkere plek wordt het beeld wat vlak en saai. De printstructuur is wat grof. Je moet dit soort prints naar mijn mening niet van een te korte afstand bekijken (30 cm), het hoort immers aan de muur waardoor de kijkafstand groter wordt. De grovere structuur valt dan niet op en stoort niet. Het ziet er netjes uit.

Jammer vind ik dat de verdere afwerking niet helemaal netjes is uitgevoerd. Aan de hoeken hangen nog wat bramen. Waarom worden die niet verwijderd voordat het werk wordt ingepakt? Dat is wat mij betreft het enige puntje van kritiek.

Het plaatsen van het ophangsysteem is zo gebeurd, even het midden bepalen en je plakt het beugeltje (plakstrip) in een handomdraai vast.

 

Conclusie:

+Korte levertijd, nette print, handig ophangsysteem, goed verpakt

-Slordige afwerking van de hoeken