Blog

Allrounder

  • 13 juli 2018

Tijdens de periode van afstuderen aan de Fotovakschool (in mijn geval in Rotterdam) werd er aan mij en mijn medestudenten gevraagd een keuze te maken op welk gebied van fotografie je je zou willen specialiseren. Hoe ga je jezelf als fotograaf in de toekomst wegzetten. De mogelijkheden zijn vrijwel onbegrensd. Denk aan bruidsfotografie, architectuur, voedsel, interieur, portretten etc. of een combinatie van dit alles. Bedenk het maar, fotografie komt immers met vele andere vakgebieden in aanraking. Ik vond het door mijn brede interesse voor van alles om me heen een lastige keuze, dus vind ik ook veel vormen van fotografie interessant. Niet dat ik alles kan en wil, maar fotografie en alles wat daar mee te maken heeft krijgt zoveel mogelijk mijn aandacht.

Een echte keuze heb ik nog steeds niet gemaakt. Inmiddels weet ik gelukkig wel wat ik echt heel leuk vind om te mogen doen (waar mijn hart sneller van gaat kloppen), en ook wat ik absoluut niet wil. Maar het palet aan voor mij leuke opdrachten is nog steeds heel breed.

Onlangs kreeg ik het verzoek om op zeer korte termijn twee interieurs te fotograferen. Dat had ik al eens eerder gedaan voor de verkoop van een huis (wat na twee dagen verkocht was). Dit was ook weer zo’n leuk tussendoortje.

Als universeel fotograaf kom je nog eens ergens (en dat is ook weer leuk en interessant!)